Nazorg & Monitoring

In bepaalde gevallen kan het nodig zijn dat er nazorg wordt gepleegd op de gesaneerde locatie. Bijvoorbeeld als niet alle verontreinigingen zijn verwijderd. In sommige gevallen kan worden volstaan met een registratie van de restverontreiniging en het beschrijven van een gebruiksbeperking.

Dit betreft de zogenaamde passieve nazorg. In andere gevallen kan het nodig zijn actieve nazorg te plegen.

Meestal betreft dit actief oppompen en zuiveren van grondwater, maar het kan ook bestaan uit een simpele monitoring van de grondwaterkwaliteit als er een kleine restverontreiniging achtergebleven is in het grondwater. Door middel van een meetnet van peilbuizen wordt gecontroleerd of er verdere verspreiding van de verontreiniging plaatsvindt.

De te nemen nazorgmaatregelen worden (zo nodig) beschreven in een nazorgplan. Dit kan ook onderdeel zijn van het evaluatieverslag.

In hoofdlijnen bevat het nazorgplan voor actieve of passieve nazorg het volgende:

  • Beschrijving van de gebruiksbeperking en de communicatie hierover
  • Beschrijving van de nazorgmaatregelen en hoe deze in stand worden gehouden
  • Beschrijving van hoe de nazorgmaatregelen verbeterd c.q. afgebouwd kunnen worden
  • Beschrijving van de financiële garantstelling bij complexe en langlopende nazorgmaatregelen
  • Beschrijven dat de getroffen maatregelen niet leiden tot vermindering van de bodemkwaliteit zo als beschreven in het evaluatieverslag.
Bodemonderzoek

ThoHi Consultancy B.V. levert maatwerk op basis van de aanleiding van het bodemonderzoek en de situering van de onderzoekslocatie.

Consultancy

Projectleiders van ThoHi Consultancy hebben naast hun vaardigheden als projectmanager tevens kennis van vastgoedmanagement, bouwtechniek, Veiligheid, Milieu en Gezondheid.

Contact

Wilt u meer weten over ThoHi Consultancy B.V.?

Neem gerust contact op of kom eens langs voor een kopje koffie.